Прованс и Бергамо част II

Прованс и Бергамо част II

Малко наобратно стана публикуването на постовете, но няма да се оправдавам, а тъкмо ще зарадвам душата си със спомени от пролетта.

Предната част завърши с последна вечер в Ница (част I) и обещание, че отново бих се върнала. На следващата сутрин хванахме автобус, който за 10 минути ни отведе във Villefranche sur Mer. Едно безкрайно красиво, цветно, уютно и слънчево градче, което е точно като картичките от лазурния бряг. Беше сутрин и доста спокойно, обиколихме го, снимахме малко, пихме кафе и бавно се отправихме към гарата, октъдето си купихме билети за най-скорошния влак до Ментон или перлата на френската ривиера.

Разстоянието е кратко и стигнахме за около 20-30 минути. Бяхме си запазили хотел на плажната алея с гледка към морето. Хората отново бяха изключително отзивчиви и любезни, а и бонус, че повечето говореха италиански. Ментон е на броени минути и километри от границата с Италия. Прекрасно е, сякаш времето е спряло. Тук си дадохме време за почивка, лежерни разходки, дълъг обяд и погледи вперени в безкрайното море. Като си спомням за времето прекарано в Ментон и съм много доволна, че запазих нощувка там и имахме цял ден на разположение, а не да сме преминали за 2 часа. Самият град е изключително малък и без да се бърза може да се обиколи за 2 часа (а и по-бързо), но е много разтоварващо и романтично да останете и да му се порадвате заедно.

След закуска на следващия ден се отправихме към гарата и оттам си хванахме влак до Milano Centrale, откъдето прекачихме за Бергамо. Цялата схема е моя измислица с претекст, че билетите от Бергамо са по 50 лева на човек. Както можем да се досетим тези 50 лева изобщо не бюджетират пътуването, а напротив, но са достатъчна причина да завършим пътуването в Италия. Малко информация за билетите за влака. От Ментон пътувахме с френските железници до Ventimiglia (6 минути), който е първият град след границата, откъдето хванахме Frecciarossa до Милано. За това пътуване си бяхме купили билети предварително, тъй като е дълго и е със запазени места.

Buongiorno a tutti. Отново сме в пореден подценяван град, който беше страхотен. Спахме в града на доста централно и приятно място Antico Ducato. Разходихме се навсякъде, стария град беше приказен, но и новият също. Разбира се Италия никога не разочарова с кафе и сладолед, а този път и с храна. Явно все още бях на вълна Неапол и двете вечери прекарахме в едно много малко ресторантче , но само колко вкусно беше.

Сладоледите Carmen gelato и La Marianna не са за изпускане, а Il Fornaio e едно много популярно място за пица и за обяд е супер опция.

Едната ни седмица свърши бързо, но и вече искахме да се прибираме. Пообиколихме доста, видяхме невероятни красоти, имахме време само за нас двамата и заредени се отправихме към вкъщи, за да гушкаме най-сладките (за нас) дечица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *