Природа

Природа

Първата ни ползотворна разходка от доста време насам. Неведнъж съм казвала, че много искам да преживеем различни емоции заедно, да открием щастия, да се научим да обичаме, пазим и грижим за природата. Искам да отидем на каравана, защо не и на палатка, искам да изкачваме върхове, да берем цветя, да събираме шишарки, да сме потни и със зачервени бузи от игри, да ядем кюфтета от скарата на двора (не е нужно да се документира 😀 ), да берем ягоди в гората и да сме нахапани от комари, все едни такива прости нещица, а носещи толкова много удовлетворение, носещи усещането за истински живот.

След извънредното положение, нещата се промениха, макар и аз да бях човекът, който казваше “а, за мен си е същото”, оценявам промяната. За себе си мога да кажа, че едно излизане от София и то до познато място, ме развълнува толкова много, колкото последните екскурзии до непознати места. Имам чувството, че ако се сбъднат предстоящите пътувания ще са изпълнени с толкова много емоции както първите в живота ми.

Децата, за тях е ясно, не искаха да си тръгваме, Андрей каза “искам да живеем тук”. Като най-голяма трудност за тях и изобщо за нас като родители, беше липсата на природа и приятели/връстници, колкото и виртуални обучения да има, те никога не могат да заменят нуждата на едно дете да бъде сред деца.

Продължаваме да спазваме елементарни правила, не искаме вирус през септември, не искаме децата да седят вкъщи, ние не искаме да седим вкъщи, светът ни чака да му се наслаждаваме, искаме да сме с приятелите си, искаме да ги прегръщаме, искаме да ядем кебапчета с пръсти заедно, искаме да можем да кихнем спокойно, искаме на море и на басейн, искаме да не крещим на децата, когато си облизват пръстите от потеклия сладолед по тях, искаме да няма КПП-та, искаме хората да са по-добри и по-отговорни, искаме да се замисляме за ближния повече, искаме да сме заедно в това, а не да си спомняме световното през 94-та и България на три морета, защото животът, той, е тук и сега.

За едно по-добро настояще и бъдеще <3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *