Разходки на Витоша

Разходки на Витоша

Отдавна се каним да започнем сериозно да ходим на преходи, не, не искаме и няма да станем свръх планинари, някак не ни е заложено или не сме стигнали този момент, но с чисто сърце можем да кажем, че обичаме природата, възищаваме ѝ се, пазим я и я уважаваме.

Както знаем (най-добре ние) с Андрей малко трудно се получават нещата, не че нещо, детето си е много добро, но малко мрънка. Направихме няколко неуспешни опита и няколко неподходящи места за/с него. Но пък нали като си наумя нещо и не се отказвам лесно.

И ето ни го първият мини преход от Копитото до хижа Камен дел. Разстоянието е 8-9 км в двете посоки, приятна пътека в по-голямата си част равна, хижата си заслужава много, отвън беше като приказка, зелена трева, дървени маси с пейки, прекрасна гледка към София, едни кебапчета и кюфтета се пекат на скара, вътре се предлага шкембе с гъба кладница, боб с манатарки, едни големи кучета ни посрещат , хората се поздравяват и усмихват, изобщо идилия.

Навръщане поносихме малко Андрей, но по-голямата част от пътя вървеше сам.

На следващия ден отидохме двамата с Красимир, паркирахме на Боянската църква, откъдето и тръгнахме, минахме през Боянски водопад и стигнахме до хижа Тинтява, където ядохме страхотна гъбена супа. В двете посоки разстоянието беше около 15 км и определено нямаше да се справим с Андрей.

*Тук искам да отбележа, че нашата подготовка е нулева, нямаме нито раница за носене на дете, нито подходящи обувки за преходи, нито сме в кой знае каква физическа форма.

Няма да съм многословна, само ще кажа, че много ни хареса и ще опитаме да сме по-постоянни, за да създадем спомени с децата си и да им покажем какво е любов към природата, за да може утре като порастнат да изберат разходка на Витоша, вместо кафене в молл-а (като едното не изключва другото, но вие разбирате какво имам предвид). Планината е чудо и лекува душата, нищо ново и незнайно, просто аз забравям понякога в забързаното си ежедневие, но се старая да си припомням истинските неща и да не губя съвсем горската си пътека.

*Раниците са предоставени от Fjallraven Sofia https://fjallraven-shop.bg/bg/c63-kanken/f/pa=1

С обич,

ИренеВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *