Кулинарни приключения

Кулинарни приключения

Първото ни съвместно готвене, май това е силна дума, но да кажем, че в крайна сметка постигнахме приличен сладкиш, макар и с цената на няколко разплаквания, омазвания навсякъде, преяждане с крем и едно почти падане от стол. Хубавото е, че нагласих закуската поне за два дни и друг път съм се оплаквала, че сутрин ставаме в последната минута, винаги закъсняваме, подканваме се да сме по-бързи, къде мило, къде не толкова. Докато се обуват обувките се бутат по две лъжици нещо, колкото да се издържи до детската градина. Красимир си закусва необезпокояван, което предизвиква нова вълна подканвания, а моята закуска е в кутия и прибрана в дамската чанта (като се замисля истинските дами какви неща имат в чантите си и се сетя какво има в моята, и спирам изобщо да си мисля за дамите).

На помощ дойде BILLA Кулинариум, приложението на BILLA), което си изтеглих като app (безплатно), освен идеи за бързи и симпатични ястия, мога да си направя списък за пазаруване с продуктите, необходими за приготвянето на избраната рецепта, има кратки видеа към всяка рецепта и описание, също мога да следя акциите, които пускат (много държа да отбележа, че такива промоции на хубави вина има, че обикновено едвам си ги занасям до вкъщи). С две думи много е удобно, аз обикновено се изчерпвам от идеи какво да приготвя и такива приложения са ми много полезни, гледам си ги, както докато пътувам, така и прибирайки се минавам купувам каквото ми трябва и остава частта с приготвянето, която в повечето случаи ми е много приятна (само мусака, ако може да не е).

Освен разнообразие от идеи, какво да приготвя вечер след работа има и специални авторски рецепти, които са на един от най-добрите готвачи в България – Виктор Ангелов. Харесва ми да се представям вкъщи като истински шеф. Може да го свалите от App Store –https://apple.co/2rDYAQ7   или Google Play https://bit.ly/2EsmLZv

Големите книги с италианските вълшебства ги пазя за вкъщи, ако трябва да помъкна Джейми и новата му книга най-вероятно ще трябва да ходя с куфар на работа.

По-долу може да видите как се забавлявахме за пред камерата, после пак се забавлявахме докато чистим, а най-много удоволствие падна при пробването на вече готовия сладкиш. Рецептата може да откриете в раздел „Десерти“ под името Мус кейк с карамелизирани круши, карамел и шамфъстък.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *