Първи рожден ден

Първи рожден ден

Ще попиша малко повече този път. Първо ще е Андрей, после ще дам рецептата за тортата, а накрая ще разкажа и за палатката, 3 в 1.

   Много си мисля за децата си и колко много неща искам за тях. Дойде време за мечти и по тази малка пуканка…не знам как точно да започна,затова ще карам направо…искам да е смел, искам да е добър, искам да ходи бос, да яде къпини от храста, да диша с пълни гърди, а въздухът да ухае на борова гора, искам да хвърля камъчета в реката, искам да играе с пръчка, искам да е с ожулени колене (това не знам как точно ще го преживея), искам да е и див и мил. Искам да обича сестра си безрезервно, искам тя да е най-добрият му приятел, искам да са си опора и подкрепа, да знаят, че са едно цяло, искам ценностите им да са духовни, а не материални, искам да имат съвест и морал, искам да бъдат честни, искам да са грижовни, а не тарикати, които ще минат на червено, ще паркират на мястото за инвалиди или ще завият надясно от лентата за направо, не искам да се гордеят с това, че познават някаква си мутра или подобен (дано не само не се гордеят, а и изобщо нямат такова обкръжение), не искам да хвърлят салфетки по дискотеките или ако го правят, да е тинейджърски период, който да отмине бързо. Вместо това искам да дадат път на възрастен господин, да отстъпят място на бременна жена в метрото, да помогнат на бабата от съседния вход да си занесе покупките, да вдигнат изхвърлената опаковка от зрънчо, да не се бутат като овце пред киносалона с идеята да предредят останалите и още безброй малки, но важни неща.

Андрей, искам да стане истински мъж, да знае, че е мъжко да смениш памперса на бебето си, че е мъжко да четеш детски приказки и да си преправяш гласа, че е мъжко да играеш на принцеси с дъщеря си, че е мъжко да направиш едни страхотни спагети, че е мъжко да разтриеш краката на жена си, че е мъжко да измиеш чиниите и да вдигнеш масата, че е мъжко да обичаш жена си и да бъдеш нежен с нея, че е мъжко да гледаш децата, докато тя е навън с приятелки, че е мъжко да си подкрепа и приятел, че е мъжко да държиш на думата си, че е мъжко да отстъпиш в спор, че е мъжко понякога да преглътнеш гордостта и достойнството си в името на това да запазиш нечия обич, че е мъжко да простиш. И да, познавам няколко такива мъже, и им се възхищавам, и ще взема да им го кажа, защото няма за кога да го пазя.

Това са моите мечти, това са истинските ми цели, да възпитам и отгледам стойностни хора, отвътре, не отвън. Не следвам методи, не чета книги по темата, не прилагам Монтесори, заливам ги с обич, с внимание, с отказ да съм до тях при всяка трудност, показвам им нагледно какво значи сплотено семейство, което говори, когато има трудности (като всяко друго), което прави компромиси, което се бори, което продължава напред, заедно, защото семействата са отбор, екип, а няма такъв успешен, ако всички не играят заедно и не дават най-доброто от себе си. Не ги насилваме за нищо, нито да ходят на език, нито да проходят на 10 месеца. А нещата си се случват точно когато и както трябва.

Малкото момче си е още малко момче, стана на 1 година, прекрасна година, внесе в дома ни безкрайна любов и топлина, повече безсъние и реване, много носене, много сополи, донесе ни смисъл.

Та мили малки дами, както се казва на чист български stay tuned, задава се наистина нещо добро 🙂

Тортата стана страхотна. Като цяло не съм по-сложните рецепти, много съм добра, но в лесните 🙂 Рецептата може да откриете в блога на Радостина (http://lifebitesblog.com), единствената разлика е, че не сложих орехи.

http://lifebitesblog.com

Тази така спорна палатка, която заема половината стая, за която голямо мрънкане измрънках, мисля, че аз трябва да си поиграя в нея, защото при децата всяко чудо за три дни.

Все пак, пръчките купихме от Бриколаж, 1.80 или 2.20 високи, всяка по 3,20 лева. Плат взех от магазин Какаду, общо 1.80 на 3 метра за 36 лева, ушиването му струваше 30 лева. и воалааа, палатка, по средата на стаята, която всеки подритва, но пък като загасим лампите и пуснем светлинките е безкрайно романтично.

И колкото и травиално да звучи си е самата истина. Ние сме до вас, за да ви даваме криле.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *