Януари’23

Януари’23

Мислех да започна с „предчувствам, че това ще бъде една добра година“, но като се замислих за мен и семейството ми и стигнах до извода, че всички години са ни били добри. Дали сме били по-здрави, по-бедни, по-пътуващи, по-обичащи, по-отдадени, по-напрегнати, няма значение, защото сме имали възможността да преминем през доброто и през не толкова, защото сме успели да израснем заедно и поотделно, защото сме успели да съхраним себе си, да съхраним обичта си, защото ни се е случило и единственото, което мога да кажа е, че съм благодарна с цялото си сърце. За първи път не ме интересува кой къде е в житейския си път, за първи път не ми се състезава, за първи път не чувствам нужда да се зявявам или да „обличам“ себе си с постижения, за първи път не завиждам тайно в сърцето си за пътешествията или нещо друго на хората. Като да ми липсваше едно парче, което намерих и то ми донесе пълнота, достатъчност, спокойствие и присъствие в настоящето. Направи ме по-толерантна, по-състрадателна и по-разбираща. Така че няма да Ви пожелавам пътешествия, нова работа, нов дом, нова любов или друго, ще Ви пожелая да намерите вашето „парче“, което и да е то.

Тази година в бюлетина ми се иска да споделям повече за мечти, за емоции, за ситуации, за човешки работи, така че ще намаля покупките, заведенията и тн, но няма да ги изключвам напълно, само това, което си струва.

Театър „София“ отвори след известна пауза и се впусна с пълна сила в 2023-та с премиерата на новата си детска постановка по така любимата ни книга от Катя Андонова „Феята от захарницата“. През март месец се очаква на сцена да се завърне „Питър Пан“, а аз тайно се надявам и на „Роня, дъщерята на разбойника“. „Хензел и Гретел“ е друга детска постановка в операта, за която взехме билети за мен и Андрей, а също така чакам и програмата на кукления театър за февруари и март, защото искам да го заведа на „Хитър Петър“. Никол вече е голяма за част от постановките, а и мисля, че почти всичко е гледала като по-малка.

Alice е бяло вино от регион Пулия, поръчах си го от линка, дойде на следващия ден и без такса за доставката (това беше през декември, може и да има промяна).

„Братя Хлебари“ в Garitage park. Предполагам повечето любители на хубавия хляб знаят, че Братята затвориха пекарната на Раковска и отидоха в далечния Garitage park 😃 Хубавото е, че като ходя веднъж в месеца до офиса знам точно къде ще обядвам и откъде ще си взема хляб. Направили са едно страхотно място, което е между брънч и обяд, имат меню и храната е повече от прекрасно презентирана. Даже на този етап не знам по-добро брънч място в София. Перосналът е супер мил и нещата са доста вкусни.

Пикасо през погледа на Андре Вилер и Едуард Куин в Софийска градска художествена галерия. Невероятни фотографии, останах около час и се връщах към някои фотографии не веднъж. Много харесвам Пикасо, гледала съм всички филми за него, до които съм успяла да се добера, а някой ден ще се върна в Барселона основно заради Museu Picasso de Barcelona. 4 лева е входът, по-малко отколкото едно капучино в центъра (и не само).

Vestiare Collective е luxury resale store, за който ми каза моята модна икона Katyatri. Харесвате си нещо и може да се пазарите за него. Обявено е за 90 евро, има поле, в което вписвате 65 евро, собственикът отказва офертата, предлага 80, вие на свой ред пишете 70 и накрая си стискате ръцете на 75. Доставките са с DHL и около 15 евро, внимавайте откъде поръчвате да не трябва да вадите ЕОРИ номер и да плащате мито. Аз си взех най-хубавото сако, което съм имала. Massimo Dutti, чисто ново с етикет и от вълна. Но колкото и добре да си се облякъл, винаги ще се намери някой да те иронизира в нещо, така че продължаваме да не се взимаме много насериозно.

Diyana House – нося си едно пигментно петно на лицето от няколко години. Обявих го за старческо като бях на 34 и най-накрая дойде времето да го махна. Зимните месеци са подходящи за такъв вид интервенции. Обикновено са нужни до три процедури с Lumecca, абсолютно безболезнено, отнема около 10 секунди. IPL е технология, с която се заличават петна чрез светлинна енергия и също така изравнява тена на лицето. След първата процедура потъмня доста и след няколко дни започна да избледнява, след втората почти е незабележимо, но ще направя и трета, за да съм сигурна, че напълно сме се разделили и ще се видим към 60 годишнината ми 😁 Снимките не са много професионални, но пък са без филтри и обработки, за да видите реалния резултат.

Продължаваме да се борим да правим това, което ни харесва и ни носи удовлетворение, продължаваме да се учим да се обичаме, да се учим да бъдем по-добри и се надявам, че поне частица от нещата ще се сбъднат за тези, които наистина дават всичко от себе си. Може да се поотпуснем вече, петък започна и пенливото е позволено от ранния следобед.

Намасте, гайс!

С обич, Ирена~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *