Декември’22

Декември’22

Хора, по-надолу в този текст няма информация за никой коледен базар 😂 Ако след това изречение не Ви изгубих, то може да хвърлите едно око на скромния ми бюлетин за декември.

Бианале на илюстрациите 2022 – от 22-ри ноември до 27-ми януари 2023г. в изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика“ на бул.Мария Луиза 16. Изложбата включва творби на 115 автора, някои от тях добре известни илюстратори на любимите ни детски книги. В студените месеци ми е любимо да вляза в някоя галерия и да прекарам времето си в този чуден свят.

SkillShare – е онлайн платформа за всевъзможни курсове. От това как да развиваме Инстаграм акаунта си до крипто валути. Имат един месец тестови период и след това става платен абонамент. В бързината успях да изкарам 4-5 курса на тема щастие, самочувствие и как да документираме живота си, и да не си мислите сега, че става въпрос за седмици, обикновено са с различна продължителност, моите бяха около час всеки. Доста интересно, разтоварващо и провокиращо ни да мислим.

Какво си купих – ще трябва да направя една такава графа в бюлетина, защото май няма месец без да съм си купила нещо. Време е да спра, но не мога. Това е в кръга на шегата, продължавам да купувам само неща, които отдавна съм искала, обмисляла и смятам, че ще нося, както и цветово не изменям на гардероба си. На черен петък не успях да се поддам на изкушенията, но затова пък съм готова с коледните подаръци за мен си, които са малко повече от допустимото, но обещавам другата година само едни маратонки и една рокля и всички останали пари в пътувания, всъщност и в мебели. Както и да е, започвам с един Timberland, който модел имам, но е вече на 6 години, служи вярно и се превърна в любимата ми зимна обувка, но за съжаление вече ми е абсолютно малък и дори не знам как съм носила 36.5 размер до сега. Тази шапка я мисля над година, доста надвишава бюджета ми и има много какво да се желае от комуникацията с бранда, но не мога да отрека, че е прелестна. И последно две неща от Sezane, рокля и риза. Оказа се малко трудно да се върне поръчка към тях, а и е за моя сметка, хем доставка, хем връщане, по-скоро не ми хареса тази политика. Роклята също имаше някои забележки, дойде цялата измачкана, с някое и друго конче навън и Made in Bulgaria, не е качеството, което очаквам от тях, почувствах се прецакана, но пък като я изгладих е доста хубава. Пратих им обратна връзка в ИГ, включително със снимки, отговориха, че благодарят много и ще го отнесат към отдела.

Най-вкусното суши е при Alexfish, удобно ми е като ходя до работа да мина през Драгалевци, иначе няма шанс. Освен сушито, което се приготвя на място, имат и разнообразно меню, което ще пробвам следващ път. Замразени гьози, които стават супер вкъщи, предполагам и по заведенията оттам се снабдяват 😂 Пакетираната сьомга също е най-хубавата, която съм пробвала. По-скоро е магазин и място, от което да си вземете за вкъщи или най-много да седнете за 10 минути и да хапнете набързо, не е ресторант. Има всякакви неща, които не могат да се открият във всеки магазин.

Естествен интелект е подкаста, който слушам и страшно много ми харесва. Не знам какво друго да кажа, освен да му дадете шанс и да си освободите време, защото като започнете и не можете да спрете.

Подаръци за Коледа няма да Ви предлагам. За първа година взехме съвместно решение, че под елхата ще има само по един подарък на дете и парите от баби и дядовци ще се инвестират в хубава зимна екипировка за походи в планината. Мисля, че не съм споменавала, но откриха хронична спонтанна уртикария на Андрей, което е алергична реакция, която се възбужда при ОВИ (остра вирусна инфекция), а на Никол атопично петно на кожата, с което се борим повече от година. Трима независими един от друг лекари и с различни специалности казаха нещо, което всички ние знаем, но така и не изпълняваме – цяла зима на планина, преходи, походи, когато можете водете ги, въздухът и изобщо всичко влияе прекрасно на всякакъв тип здравни неразположения. Все пак Дядо Коледа ще остави едно Лего къща на Андрей и комплект за рисуване на Никол под елхата и ще изяде (както всяка година) бонбоните и бисквитите, които сме му оставили.

Обичам да споделям разни моменти от работа в Инстаграм, късните срещи или безбройните мейли, не го правя с цел някой да ме съжалява или да мрънкам, вярвате или не аз се чувствам прекрасно в корпоративна среда и съм щастлива да бъда част от нея, а го правя, защото смятам, че има още някой в моето положение и може да си намигнем в тези ситуации, сещате се „same story, брат (или сестро в този случай)“. Това беше прелюдия, за да мога спокойно да кажа: насред хаоса и натовареният декември месец в работа (затваря се година, отваря се нова, нови екипи, тегава работа 😂), не ми се изпада пак в безброй ходения по магазини или безкрайни онлайн поръчки, или хиляди изненади, или безполезно купени нещица и целия този увод, с който мисля да приключвам вече, исках само една история да споделя, за да затвърдя и пред себе си от какво имат нужда децата. Не искам да се оправдавам, но вечер е доста натоварено вкъщи (затова и отказвам обикновено срещи вечер през седмицата), приготвя се вечеря, има ред за банята, Никол има нужда от помощ за някои уроци, обикновено имам работна среща от 19 часа заради часовата разлика, взимат се от плуване, английски, аз искам да си сипя една чаша вино на спокойствие, Красимир пътува сто часа от работа, абе натоварвам се само като го разказвам, но така или иначе обикновено остава време за някоя и друга целувка и къса книжка. Онзи ден, не знам точно кой беше, но си бяхме вкъщи и вечерта беше напълно свободна, легнахме си в леглото и играхме всички с легото, накрая Андрей се просълзи и каза „Най-много съм щастлив, когато съм със семейството си“. That’s it! Нямам какво да добавя, само ще кажа, че цялото си време ще прекарам с тях, ще гледаме филми, ще се гушкаме и ще си играем с каквото имаме вкъщи.

Една коледна снимка за разкош, защото обичаме снимки с лампички на тях, а още повече обичаме комбинацията им в компанията на пенливо вино. Бъдете здрави, обичайте се и обръщайте внимание на близките си и на себе си ❤ Светло да ни е в душите и сърцата!

С обич, Ирена~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *