Октомври’22

Октомври’22

Октомври със своите прекрасни изгреви, с детските сополи, с големите ученически раници, с подготовката за годишното приключване, с тиквите, с чайовете, с червеното вино, със свинското със зеле, с шаловете…ами тук е и съм благодарна, че го има 🖤

Изложбата „Изтезание“ на Андрес Серано в Националната галерия – изложбата е част от 14-тото издание на“Майстори на фотографията“, а Серано не за първи път показва неудобната истина в своите фотографии. Забелязала съм, че хората избягват такъв тип изложби заради тъжната и мрачна страна, която представят, предпочитаме да ни е леко, весело, безгрижно, в което няма нищо лошо, но силно вярвам, че трябва да можем (и да го правим) да се изправяме пред разрухата причинена на едни човешки същества от други. Оставям линк, за да гледате Култура БГ по БНТ, където по-подробно разказват за неговата биография, фотографии и предстоящо представяне на първия му филм „Бунт“, който е посветен на деня, в който Капитолия беше превзета и е създаден от клипчетата на хората участвали в бунта. През ноември месец се очаква лично Серано да бъде в България и да представи премиерата на филма. Изложбата ще е достъпна до 27.10.2022 и наистина вярвам, че изкуството кара хората да бъдат, ако не по-добри, то поне по-мислещи.

The Supper exhibition – изложба на Станислав Трифонов – Nasimo в Галерия Нирвана до 22.10.2022г. Съвсем заслужено Nasimo се утвърждава като най-добрият стрийт артист у нас, графитите му стоят гордо на редица софийски блокове. Носете си слушалките и бързо отивайте да се запознаете с творчеството му. Единствено не съм сигурна за работното време на галерията, тъй като ходих преди обед, но беше затворено и втория път бях към 17 часа, успешно. Няма вход.

Gisou – олио за изтощени(и не само) краища на коса с мед. По-скъп е от продуктите, които си позволявам, но положението при мен е крайно неприемливо, тъй като имам тънка коса, която боядисвам на месец и половина заради бели коси, но макар и да нанасям боя само в корените, то краищата страдат от сешоара и нямам представа от какво още. Ползвам го отскоро и много ми харесва как изглажда косъма и не омазнява допълнително, но трябва да внимавате с количеството, защото първия път прекалих и направо имах мазни кичури. Имат безплатна доставка над 50 евро (мисля) и 10% отстъпка за първа поръчка.

Save The Duck – за да си купи човек зимно яке, което да му харесва изключително много, вече си стана като инвестиция. Тръгвайки от италианския бранд Parajumpers, минавайки през Max Mara и накрая отново завърших със Save The Duck, като и техния модел ми харесва най-много от изброените, а също и цената беше най-приемлива. Тук искам да направя една вметка за бранда. Миналата година си взех дълго зимно яке, в един невероятен бежов цвят, като бях супер доволна от изработката, кройката, цвета, изобщо всичко, докато не дойде моментът да ме намокри дъжд, при което якето стана на капки и след изсъхване те не изчезнаха, което беше супер разочарование и абсолютно недопустимо. Първо якето си е една минимална заплата, второ е зимно, къде се е чуло и видяло някой да си представя, че няма капка да падне върху него. Небходимо е да го нося на химическо, за да премахна петната, които се образуват, а и толкова много ми харесва, че направо ми се насълзяват очите от яд. Свързах се с бранда по всички линии, писах им в ИГ, на мейлите, но за съжаление нищо, отговорът беше да си го пера по инструкции, което също опитах, но и това не помогна. Въпреки цялото ми разочарование, отново им се доверих, но избрах черен цвят с надеждата да нямам предишния си опит. Може да го потърсите в няколко сайта на българския пазар и да откриете най-добрата цена, защото имаше разлики. Като аз го взех с някакъв промо код от 30% и цената беше една идея по-приемлива. Вече имам дълго и късо пухено яке, както и палто от колекцията на Denina Martin наядено на ръкава от молец, но прикрито с шал. Смятам да нося тези зимни връхни дрехи поне 3 години, независимо от препятствията 🙂

Tyler’s Bao – твърдят, че сервират наи-добрите бао във Вселената, а аз съм склонна да им повярвам. Пробвали сме с пиле и панчета, бяха страхотни. В листа са ми и всички останали.

Толкова от мен, хора, скромно, но от сърце. Важното е да сме живи и здрави, пък на пролет повече.

До ноември, Ирене~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *