Август’22

Август’22

Нямам увод за август, но той и няма нужда от представяне. Бързам да споделя нещата, които съм открила или са ми били полезни, защото съвсем скоро събирам багажа и нямам търпение да мисля за друго.

Meditation Mountain Podcast – нямам голям опит с медитацията. Опитвала съм няколко пъти, отказвам се и си намирам извинения. Този месец започна предизивкателно, “носещ” разбира се напрежение от предходния и в опитите си да се справя, на помощ дойде подкастът, без да съм го търсила, така че го приех като знак. Дадох му шанс, от скоро, но някак се превърна в част от грижата за мен си.

“Невидимите фурии на сърцето” от Джон Бойн – най-добрият роман, който съм чела за последната година и половина. Отдавна не ми се беше случвало мислите ми да ме дърпат само към книга, да присъствам тялом на вечеря, а мислено да съм при Сирил, да оставам свита на кълбо на дивана до малките часове и след приключването ѝ често да се сещам за нея.

Оформяне и стягане на тялото с NuEra Tight в Diyana Aesthetic House – споделих преди месец, че спешно се нуждая от промяна на начина на живот, на храна, на стоенето по 8 часа пред компютър, на тренировки и включването на апаратна процедура. Месец по-късно съм готова да споделя резултати. Признавам, че малко ме е срам от “какво ще кажат хората” за това, че показвам тялото си, от друга страна отдавна ми е писнало все да стъпвам по пантофи, за да не би случайно някой да си помисли нещо. Без повече овъртане преминавам към същинската част. Спрях изцяло млечните, рафинираната захар и бирата, като за един месец имах да го кажем 2 дни, в които си позволих по един десерт и по една бира. Купих си четири седмична програма за долна част, като тренировките са в домашни условия и са перфектно комбинирани между HIIT & Strength, необходимите неща ми бяха дъмбели или гири, и постелка. И към тези усилия прибавих и NuEra за тяло, която повече от успешно се бори с целулита и мазнините, както по повърхностния слой, така и в дълбочина. Процедурата се извършва според анатомичните особености, възрастта, хидратацията и състоянието на кожата на всеки отделен човек. NuEra Tight е неинвазивна радиочестотна терапия с контролирана температура, която ефективно намалява мастната тъкан, свежда до минимум целулита и стяга кожата. Самата процедура е изключително приятна и аз определено виждам много добър резултат от нея. Бях консултирана, че мога да редувам NuEra с мезотерапия, за съжаление успях да издържа една процедура мезо, но сега събирам сили за още една. Явно чувстителността ми е с доста нисък праг, защото самата процедура не би трябвало да е толкова болезнена, с много малка и тънка игла се инжектира малко количество течност на различни места, където мазнините са най-силно концентирани. Снимките са подредени от ляво на дясно. Първа е от морето, която се оказа и снимката заради, която всичко започна. След това прибирайки се вкъщи и преди започването на програмата (нека така го обобщим), следващата е след 3 семдици и последната на 4 и половина. Има още доста какво да се желае, но резултатите за мен са повече от удовлетворяващи и нямаше как да се постигнат (при мен), ако не бях комбинирала храна, тренировки и апаратна процедура. А най-важното накрая е, че се чувствам здрава и добре в собственото си тяло.

Garderob – поредния прекрасен български бранд. Продължавам да харесвам, да избирам и подкрепям българското, винаги, когато имам възможност. Страхотно отношение и качество, влюбена съм в топа си, а само да знаете още колко невероятни неща имат.

Цар Лъв – мюзикъл – нали знаете как хората са сантиментални към неща от тяхното детство, така е и с Цар Лъв. Като стане на въпрос и с мъжа ми леко избърсваме по една сълза. Решихме да отидем и четиримата на мюзикъла. Музика и текст: Elton John, Hans Zimmer & Tim Rice. Като продукцията е на Държавна опера Варна.

Стая 102 от Божана Кацарова – май и в предния бюлетин писах за Божана?!? Не се сещам, толкова мозък ми е останал, но само споделям, че готварската ѝ книга е намалена (оставям линк), а аз я купувам без да знам точно какво очаквам, но знам, че има един мус, заради, който сега клякам като луда, за да мога после като го направя да го изям всичкия и без грам угризения. На това му се вика истински чревоугодник.

Този август е различен от предните години. Прекарвам го на дивана, което оказва се не е драма, просто вътрешното ми състояние не ми помогна, опитвах се да упражня добре заучената формула: аз бягам, а проблемите в главата ми ме гонят бясно, с бързината на Юсеин Болт на Олимпиада. Може би беше време и мен да ме удари Ковид (не за физическия, той не ме пропуска вече две поредни години, даже по няколко пъти, да е сигурен) и да изпадна от въртележката на доброто психично здраве, после да се поизправя леко, поизтупам, и пак със засилка да се опитам да скоча в лунапарка. Засега съм се изтупала и оглеждам внимателно скока, трябва добре да го преценя, нямаме безброй скокове, нали?! Иначе съм добре, всички сме здрави и все така се обичаме, това ме крепи най-много. А и Италия скоро, няма как без нейната сила, което докато пиша ме подсеща, че започвам да мисля с всичките си мозъчни клетки и сили, как по дяволите да съм там поне 2 месеца в годината.

Грижете се за себе си, хора, опитвайте всички методи, от чай с лайка до капките на Kanawonders и бутилка (или две) вино с приятелки, понякога и сами не е чак толкова лоша идея.

Завършвам с Amy Winehouse, защото адски я харесвам, а най-обичам да я слушам сама, с чаша вино и когато вали. Докато пиша съм точно в тази ситуация.

Наздраве за следобеда на годината и до септември, Ирене ~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *