Юли’22

Юли’22

Юлииии, юлииии, а добре, тук си и аз ужким съм тук, ама хем ме има, хем ме няма. Как става този номер, още не ми е известно, но ако разбера ще Ви кажа, току-виж се оказал полезен трик. Малко съм залитнала към мрънкането и самосъжалението, искам да ми се случва нещо и все се оплаквам, че това „нещо“ го няма, обаче седя на дивана и някак не намирам мотивацията да стана и да го потърся или да се пробвам да го случа, или пък да променя нещо. И всичко това през юли, през месеца, който всички започваме да чакаме точно от първи август. Споделям си, мрънкам си, може би пък да има и други като мен, да вземе да им стане по-добре, че не са сами. Започвам го, може сама себе си да изненадам, има време, тепърва само средата на месеца е.

🖤TrankyDooBags – български бранд за чанти, направени с много любов и внимание. Веднага като се появиха на пазара преди години, не можах да се стърпя и се сдобих с две техни чанти, толкова са красиви. От скоро имам модела MIA и честно, но искам да имам поне още два цвята. Пристрастяващи са.

🖤Музи на водата от Софийска опера и балет – за поредна година летния фестивал „Опера в парка“ на Военна академия „Г.С.Раковски“, Софийската опера кани своята публика на гостуващата сцена „Музи на водата“ на езеро Панчарево. Сцената, обстановката, атмосферата, невероятно изживяване. Тази година част от програмата е и „Летящият холандец“ от Рихард Вагнер, премиера за българската сцена. Едно невероятно събитие през летните месеци в града.

🖤Miramar и HVD Bor – за втора година сме гости на хотел „Мирамар“ по тяхна покана, а тази година и в хотел „Бор“ на Слънчев бряг. И двата хотела са част от веригата HVD, като към нея разполагат с още два хотела, „Вива клуб“ на Златни пясъци и „Рейна дел мар“ в Обзор.

Направи ми впечатление, че спазват много високо ниво и в двата хотела, които посетихме. Навсякъде е много чисто, персоналът е изключително любезен и усложлив, храната е разнообразна, вкусна и прясна, хем има аниматори и хем не е натрапчиво присъствието им. „Мирамар“ се намира на първа линия със собствени чадъри и шезлонги, което улеснява нещата за хората с деца, а и не само. Както и плажът е много хубав, дълга и широка плажна ивица, няма претъпканост, шезлонгите не стигат до морето и не са един върху друг. Прекарахме наистина прекрасно. Добре е да следите за ранните записвания и намаленията, които предлагат.

„Мирамар“

„Бор“

🖤Amate Studio – да не объркам нещо, но мисля, че основно се занимават с произвеждането на изцяло пречистена, натурална, веган козметика за лице и тяло. Но също така имат и най-красивите плетени чанти, които съм виждала някога. Последните две години търся най-хубавата такава, след няколко неуспешни опита си купих една, която върши чудесна работа за плаж или пикник, събира доста неща и е препоръчана от Yoanna, мисля, че безброй хора се сдобиха с такава покрай нея, от магазин на L’occitane в Serdika center.

Обаче, обаче чантите на Amate са истинско съвършенство и е точното нещо, което чаках и то само дойде при мен. Снимките по-долу говорят сами за себе си. И искам отново да споделя, че изключително се вълнувам, подкрепям, винаги избирам и уважавам продукти зад, които стоят българи.

🖤Viki nuts – магазин за ядки и още много супер неща, всички от натурални продукти, без никакви добавени захари, Е-та и подобни. Намират се във Велико Търново, но правят доставки и с куриерски компании. Супер доволна съм от всичко и ги открих благодарение на Aleks.

🖤Elvis (2022) и Ticket to Paradise – два филма, които не съм гледала, но задължително ще.

🖤Bojana – новото ми откритие в ИГ е Божана от трети сезон на MasterChef, то осми ще започва. Аз като Ви казвам, че съм си изостанала цял живот, ми вярвайте ми. Правих нудълсите от рийл видеото ѝ(в линка е) и станаха ужасно вкусни. И впрочем е доста забавна и интересна личност 🙂

🖤Рутхер Копланд „Каквото казах, нека“ – поезия

III

С теб дойде една все още чужда

тъга която цял живот

съм чакал.

Дойде от твоите очи във моите

от твоите ръце под моето палто

дойде и аз я пуснах.

Видях накрая – всичко ще

отмине като този ден над

скъпата за мен земя.

Не казвам че това е страшно

казвам само какво мислех

че виждам.

Да помисля дали имам да споделям още нещо…а, да, сърцето и душата ми са във Флоренция и е някъде края на март месец още. Цели 10 дни не съм хапвала троха сладко и истинска троха не съм. Започнах да ходя на спининг, въртим колелетата до припадък на „We are Spartа“, аз съм най-зле от всички, но се справям някак. Решила съм да изляза от зоната на – търкалям се цял ден по дивана, ям каквото си искам, защото ми е вкусно и един път се живее, въпреки че цялата съм в мазнини и не се чувствам добре от толкова захар, тесто и какво ли не. Не се сещам за друго, ако Вие се сетите или искате да споделите нещо, знаете къде да ме откриете.

И последно. Хора, ако може да се научим някак да не си го слагам/е много, само във ваш/наш плюс ще е. Това е мъдрият ми съвет 😁

До през август, Ирене~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *