Юни’22

Юни’22

Не знам как да ги спра малко тези месеци, направо минават за секунди, но да си призная и аз не мога да се спра. Скоро баща ми казал на майка ми „Ирена като посещава психолог, не може ли да ѝ направят нещо, че да се спре малко с тези ходения“ 😁 Явно ми е „проблем“ от малка, защото си спомням, че в момента, в който навърших 15 години започнах да поглъщам вечерята си за секунди и след това изчезвах навън с приятели. Дай ѝ на Ирена все да е някъде и с някой, та положението е същото и през юни на 2022 година. Но да не отегчавам повече със спомени, знам, че всички сме тук заради яденето.

🖤Lightmotiff – са малък частен бизнес, който подкрепям от сърце. Създаден от Стаси и Сашо. Двама души, които влагат сърцето, душата и времето си, за да се роди Lightmotiff. Сашо е художник и рисува всяко едно от осветителните тела, а Стаси е неговата дясна ръка. Нали знаем как двама души са много по-силни заедно, отколкото поединично. Всички модели са авторски и изцяло създадени в България. Дизайнерските осветителни тела идват под формата на части, така че удоволствието е двойно. Един път да го сглобим вкъщи и втори път да му се радваме всеки ден. Имат физически магазин в София на бул.Васил Левски 48.

🖤Y dough – занаятчийски канелени ролца в София. Ужасно са вкусни, което не е много добре, защото талията ми никак не се подобрява с такива вкусотии, но пък душата ми пирува. Намират се в квартал Иван Вазов и работят от сряда до неделя, за точното работно време и повече снимки може да видите ИГ профила им.

🖤 Diyana Aesthetic House – отново включвам естетически център Diyana House и искам да покажа резултата след 6-те препоръчителни процедури за лице с NueraTight. Продължавам да съм все така доволна от екипа, обстановката и постигнатите резултати. Ако тези снимки не Ви убедят, не знам какво би могло. Няма филтри и обработка на снимките.

🖤 Белгийската пекарна Puravita – намира се на бул.Цар Освободител 2 или малко преди Орлов мост. Кроасаните с кашкавал и шоколад са невероятно вкусни, пресни, меки, топли, пухкави и ИЗНЕНАДА, струват по 1.80 лева срещу 6.90 лева, което взехме, че приехме за нормална цена. Влизайки в пекарната се вижда и процесът на работа. Хенрик и неговият син Бруно, които са от Белгия, приготвят тези чудеса с четирите си ръце и пренасят историята си в центъра на София. Заслужава си да се опитат и си заслужава да се замислим за някои неща. Няма да натоварвам поста с тях, но напоследък все по-често доказвам на себе си, че социалните мрежи и популяризирането на заведения и места, от хора с последователи могат да бъдат изключително подвеждащи и некоректни.

🖤 Ранен морски уикенд – не знам защо чак на сто години откривам колко е хубаво нашето море в началото на юни. Може би, защото винаги сме имали отпуска като за едноседмично море през годината и всеки път сме избирали време, в което да разчитаме, че водата би била примеливо топла, а това обикновено е от средата на юли до края на август и разбира се като нас мислят едни 97% от населението. Времето винаги може да ни изненада и от 4 дни, то 2 да вали, но все пак два дни слънце, шум на вълни, свободни места в Кубо, кристално чиста вода, каквато за всички 37 лета прекарани във Варна никога не съм виждала, както и спокойствието да се разхождаш в Морската градина без навалица, са си истинско щастие. Другата година мисля отново да си подарим един ранен уикенд на море.

🖤Orecchiette Sorsi e Morsi – както видяхме и продължаваме да виждаме, тази пролет Пулия е българска, толкова много хора в социалните мрежи, а представям си и извън тях, че съм убедена, че са се засичали по улиците. Не знам на какво се дължи, май не ми се е случвало да наблюдавам такова струпване на едно място, може би заради цената на билетите, дължината на полета, или защото е кратко бягство и може да се случи буквално за три дни, а може и заради всичко накуп. Но докато всички вие споделяхте невероятните си снимки и ме съблазнявахте с изкушаващите храни, докато аз тихо и кротко планирам моята Пуля за септември, попаднах на една паста орекиете с бурата. За заведението не мога да кажа нищо, просто го оставям като причина за моето домашно вдъхновение. По закона разбира се, в огромния италиански магазин, орикиете нямаше, но ги заместих. Хубаво песто (най-добре домашно), бурата, сушени домати, щипка черен пипер, малко зехтин и Пулия е в чинията Ви.

🖤 Опера в парка – е едно от любимите ми преживявания, което се провежда в парка на Военна академия на Раковска. Андрей вече проявява голям ентусиазъм към постановки, изгледахме няколко в кукления театър и веднага купих за „Хензел и Гретел“. Програмата е хубава, предимно класики, за малки и големи. Никол е изгледала всичките и май вече я загубихме за този вид мероприятия.

🖤Vintage Summer Fashion – ако търсите хубав и удобен бански, момичетата имат 50% намаление в момента.

🖤Ленени ризи -лятото на ленените ризи, страхотни са, леки, ефирни и се връзват с всичко, стават както за плаж, така и за ежедневна визия. Моите са от Zara, тук и тук.

Да ни е безгрижно и леко на душите и ума!

С обич, Ирене~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *