Март’22

Март’22

Ех, Март, можех да те обвиня за всичко, но няма да е честно, защото немислимото започна във февруари. Горкият, ще остане в историята като месец, в който неизбежно стават лоши неща, а като цяло ми е симпатичен, защото е кратък. Няма да навлизам в обяснения, всички в момента знаят, че в Европа през 21-ви век има война, истинска, с бомби и танкове. Написвам го, защото искам да помня. Киев е само на някакви си 1300 км от София. А аз мога да кажа, че човешките същества ме карат да се срамувам и същевременно ми връщат надеждата, че любовта е всичко.

Едва ли има нещо по-значително, което да опиша в бюлетина, даже мислех да го прекъсна за някакъв период, тъй като всичко ми се струва незначително в момента, но от друга страна трябва да се хвана за нещо, защото усещам как бавно потъвам в мрака, а нямам това право, заради децата си, заради родителите ми, заради мъжа ми…заради мен.

🖤 Цукерня Савенко – аз и Андрейко празнуваме през този така променлив и леко претенциозен месец. Всяко малко дете се радва на любимите си герои и на торта, а в комбинация направо изпада във възторг. Тази година се спрях на „Савенко“ и не сбърках. Организацията по поръчката беше супер бърза, а тортата страхотна на вкус, също така имат ново място и цялото ухае на топлина и уют.

🖤 Изкуството да не правиш нищо на Софи Минчили, е една чудесна и разтоварваща книга, която получих като подарък за нова година и ми носи голямо спокойствие, разгръщам по няколко страници от време навреме и признавам, че го правя умишлено, защото не искам да свършва. В нея Минчили ни разказва за различни традиции, обичаи, храна разбира се и изобщо всичко се върти около сладкото „Dolce far niente“. Не е ясно кога ще го усвоим този модел на поведение, но важното е да опитваме и никога да не се отказваме.


🖤 Hydrafacial – не тагвам конкретно място, тъй като услугата се предлага в безброй клиники и студиа. Беше доста приятно, а и лицето ми крайно се нуждаеше от някаква процедура, за следващ път ме посъветваха да направя по-скоро почистване и май ще приема съвета. Все пренебрегвах кожата на лицето си, явно си мислех, че ще съм млада завинаги, докато не започнаха първите симптоми и то по-бързо отколкото си представях. Сега се грижа доста активно за кожата си и да „влязат“ процедурите като част от грижата беше въпрос на време. След приключване бях доста зачервена, даже леко се притесних, но до няколко часа червенината отшумя. Разбира се не ми изчезнаха черните точки с магическа пръчка, но седмица по-късно, чувствам кожата си доста добре, а няма как нещо да проработи от един път. Бих казала, че препоръчвам процедурата, макар да нямам база за сравнение с други.

🖤 Мей Червената панда – най-любимото ми детско филмче от доста време насам, даже успях да пророня две сълзи. Музиката беше много симпатична и ако имате дете, което наближава възрастта, да, онази възраст, през която и ние сме минали, то е хубаво да го изгледате и да си припомните някои основни неща, които се забравят, когато станем възрастни.

🖤 Карай колата ми – е адаптация по разказа на Харуки Мураками „Карай колата ми“ от сборника с разкази „Мъже без жени“. За мен Харуки Мураками е Вселена, един от най-интересните и различни съвременни автори. Понякога, когато имам нужда от нещо духовно, което да ме заземи си казвам „имам глад за Мураками, трябва да се затворя някъде, да го чета и препрочитам“. Филмът е част от София Филм Фест, но ако пропуснете да го гледате на кино, може да го откриете и на други места.

🖤 „Коприна“ – добавям и нещо, което ще се случи в април и не съм гледала, но отново срещаме Диана Добрева и Александър Секулов, както и гостуващ театър „Николай Осипович Масалитинов“ Пловдив. Не се съмнявам, че ще бъде страхотна и имате още малко време да си вземете билети.

Това е, докато се обърна и вече дойде първият ден на пролетта, март е към своя край, природата се събужда, в сърцата на хората се прокрадва радост и надежда, грижите и притесненията не изчезват с магическа пръчка, но всеки се моли и надява за по-добро и светло бъдеще. Дано да бъде!

Слагайте очилата и излизайте, хора, животът не ни чака!

С обич, Ирене~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *