Април’22

Април’22

Знам си аз, че е трябвало да издържа още малко и да се родя в април, но уви не съм. Нищо, мъжът ми го е сторил вместо мен. Не знам дали съм споделяла, но и четиримата празнуваме в първата половина на годината и не се оплакваме (само аз понякога). Да си дойда на думата, април е самолетният билет към Италия, април е хладната утрин и топлия ден, април е дебел пуловер и под него рокля с голи крака, април е ГМО ягоди и разсад за домати, април е цъфнали дървета и сняг в планината (и не само), април е планове и надежди, април е живот. Мисля, че стана ясно колко много обичам този месец (малко по-малко от май). Така че с голямо удоволствие и събудена вече от зимната летаргия, вписвам този бюлетин.

🖤 Kiko cosmetics – да, предполагам съм доста изостанала в света на гримирането и съответно брандовете, но съм крайно впечатлена от Kiko, които са достъпна италианска марка и могат да се намерят дори и в малките градове на Италия, както и в много европейски, а имат и безплатна доставка до България за сума над 60 евро (винаги може да се комбинирате с приятелки). Предполагам, че хората ще кажат, че предпочитат скъпи и известни марки, защото все пак слагаш тези продукти върху кожата на лицето си и аз веднага пък ще защитя теорията, че не винаги скъпото е най-доброто. Рядко се гримирам и определено не мога да изразходя един фон дьо тен за година, да не казвам, че на доста от нещата ми им изтича срокът на годност и е малко несериозно да хвърлиш фдт на Este Lauder, нали? Та, връщам се на Kiko, за цената си качеството е супер, даже съм крайно доволна и сигурна, че нямам нужда от свръх скъпи продукти, за да изглеждам добре и да бъда с добре поддържана кожа.

🖤 Първо лице единствено число – е нов сборник с разкази на Харуки Мураками. Не знам дали съм Ви споделяла, но винаги, винаги, винаги книгите на Мураками ме намират в точното време и в точното емоционално състояние. Дори не съм чула, че се очаква нова книга, излязла на 1-ви април и купена от мен на 5-ти. Невероятна е.

🖤 Via Trakia Food – това е един добре познат и голям италиански магазин, който се намира срещу Bauhaus. Мисля, че има още един на магистрала Тракия, та този май е вторият. Там се отива и обикновено се похарчват много пари. Ще споделя какво ние купуваме в малко по-големи количества, тъй като ни е далеч и нямаме път натам. В последно време го посетихме доста пъти, защото ходихме 495309483 пъти за плочки до Баухаус, скоро ще има наша снимка на входа им и забрана да влизаме. Взимам песто на Barilla, брашно, Nutella (не ни съдете, ядем палачинки понякога и просто няма как, обичаме си течен шоколад), бира Moretti и Peroni, има и Ischia, доматено пюре в бутилка на Mutti, ориз Arborio, кори за лазаня, орекиети и спагети (може да се побъркате от избор), grana padano и масло (ако има), както и вино. Пробвали сме нарязани и вакумирани салам Милано, прошуто и мортадела, доста са добри. Само ще дам едно бързо сравнение, спагети Barilla 3,20 лева, там са 1,79 лева, песто 3,79 лева срещу 5,79 лева в супермаркет (няма да казвам кой, ама вие се сещате). Има хиляди неща и обикновено уикендите е такава лудница, че Красимир отказва да влиза.

🖤 Хлябиsoul – смея да твърдя, че там се намират най-вкусните еклери в града. Важно уточнение е, че има налични само сряда и четвъртък след 11:30 часа, ако оставите за края на деня има голяма вероятност да са свършили, но може да запазите като се обадите по телефона.

🖤 Ферма за аспержи – ако някой не е разбрал миналата година или случайно е забравил, минавам да напомня за фермата в с.Джулюница област Велико Търново. Аспержите са в сезон, изпращат по куриер, мисля, че ходят и на Римската стена, но в страницата им ще откриете повече информация. Страшно вкусни и крехки са.

🖤 Maya made it – Мая е едно страхотно момиче от Варна, което твори невероятни чанти. Спомням си още преди сто години, я бях изтормозила с един клъч с надпис „Spaghetti changed my life“ и до ден днешен остава най-любимият ми за всички времена. В последно време по някаква причина я бях изпуснала от поглед, но това много бързо се промени. Сега съм в ситуация искам всички чанти или поне 4 със сигурност. Качвам моята, която поръчах и мога да споделя, че е съвършено направена и страшно много ми харесва. А едно от големите предимства е, че всеки може да конфигурира цветовете и модела на чантата, която му харесва и иска да има.

Измежду смях и закачки неусетно се изниза април. Имаше доста задачи, новости, мина един от най-любимите ми празници, предстоят още. Не се претоварвайте излишно, прегръщайте се, бъдете здрави, бъдете с близките си хора и да бъдем благодарни за това, което имаме.

Завършвам с един от най-великите актьори, чието послание ме намери в точното време и на точното място.

С обич, Ирене~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *