Марсианци на хоризонта

Марсианци на хоризонта

„Мамо, мамо, може ли да ходя на екскурзия до Франция?“, „Ще ходиш ти, до Марс.“ Представям Ви един обичаен разговор между децата и родителите на 90-те години. Кой е очаквал, че 20 години по-късно Илън Мъск ще иска база на Марс до 2030-та година или ще има билет до космоса и обратно, кой, кажете кой?!?

Каквото и да направя си оставам дете в 90-те и единствената възможност за Марс, са марсианците да дойдат при нас. Затова и решихме да не ограничаваме съвременните деца и поканихме малките извънземни вкъщи, а те взеха, че се оказаха симпатични, желирани, цветни, адски вкусни, че чак и полезни.

Шегата настрани, на всички ни е ясно, че началото на учебната/градинската година е голямо изпитателство, както за родителите, така и за децата. При нас ситуацията е цяло лято игри и здраве, а есента сополи и унили деца, които една седмица са здрави, на следващата остават вкъщи, което създава своите неудобства.

Разбира се, че цяла година се опитваме да храним тези деца с полезни и сезонни неща като мед, орехи, зеленчуци, плодове, обикновени бисквити, на баба пилешката супа, някое и друго шоколадче, палачинки…да, не се получава стриктно, но следваме някакви общовалидни правила за здраве за цялото семейство.

Винаги включваме много игри, спорт, разходки, опити за бягство в търсене на чист въздух, комбинираме море, после планина, ако успеем да повторим цикъла, майката е повече от доволна. Въпреки всички тези усилия, няма как да се преборим сами и затова всяка година даваме продукти, които подкрепят имунната система. Както сте се досетили тази година се спряхме на Марсианци, започнахме от началото на септември и сега ни предстои втори цикъл, защото се надяваме на топли и уютни празници със здрави деца. Марсианците съдържат Витамин С, D3 и цинк, като допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Също съдържат Ехинацея, която има антиоксидантно действие и в комбинация с Витамин С, Е и цинк, защитават клетките от оксидативния стрес причинен от свободните радикали от замърсената околна среда и метаболизма на собственото ни тяло.

Много обичаме да съчетаваме приятното с полезното, на тези снимки прекарахме два дни на въздух, с много игри, много разходки в гората, домати от градината, желирани марсианци всеки ден, четене на книжки, накрая успяхме и чушки да изпечем за зимата.

Най-много обичам да пожелавам „Здраве за всички ни“, за съжаление няма фромула или магическа пръчка, с която да се сбъдне желанието. Понякога правим всичко необходимо и въпреки това настинките пак ни застигат. Затова е нужно да не пропускаме нещо за сметка на друго, няма как да стане само с имуностимуланти или само с храна, трябва си спорт, движение и почивка. Трябват си и родители, които се грижат за мъничетата , трябват си и помощници на родителите, току-виж децата ни разказват някой ден как марсианците са слезли от Марс 😊

*Публикацията е в партньорство с Марсианци~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *