Юни’21

Юни’21

Така бързо се изниза любимият ми месец, че неусетно дойде вторият ми най-любим. Няма какво да се лъжем, от май натам, та чак до септември, се случват чудеса, случва се обич, случва се безвремие, случват се щастия. И понеже така съм се засилила за тези щастия, няма да Ви губя времето с излишни приказки.

1.На фотографът Огнян Стефанов му отнема две години, за да създаде A Mini Village . Приказно е ~

2. Две е време за мечти. Това е Real Estate профил с къщи в Италия. Току-виж някой от вас може да си купи такава и да заживее като във филм.

3. Трети номер, май ще я обявим за модна точка. За никого не е тайна, че съм един голям фен на момичетата от Vintage Summer Fashion . За мен техните рокли са символ на свобода. Още щом видях тази пола и си помислих “вързана на опашка, тениска, гривна на крака, боса, коктейл, седнала съм на плетен стол и гледам Атон от караваната ни в Арменистис”. Както виждаме чудесно се съчетава и за разходка в града. Гледам да не се затрупвам с рокли, тези, които не съм обличала отдавна и смятам, че ни е свършило времето заедно пускам за продажба в различни групи, обикновено имам до 5-6 броя. Ризата също е от тях ~

4. Phil Rosenthal освен, че е американски телевизионен писател, продуцент на “Всички обичат Реймънд” (любимият сериал на баща ми, защо ли?!), то ни развежда и на кулинарно пътешествие из целия свят в предаването “Somebody Feed Phil”, което може да гледате по Netflix.

5. Един традиоционен неаполитански десерт, за когото има написана и песен е BABA’ . Прилича на гъба напоена със захар и ром, определено не е за хора на диета, но е за хора като мен, които искат да опитат всичко и нямат притеснения от захар, тесто и подобни. Оказва се, че не е толкова лесен за приготвяне, а най-доброто място, където да го опитате в Неапол е Pasticceria Bar Al Capriccio

6. Подкастът Свободно падане . За мен Лили Гелева е мистериозна жена, чието появяване на сцената на “Актьори срещу поети” в театрална работилница “Сфумато”, предизвикваше голямо вълнение. Приглушената светлина, нейният тембър, можех да си представя, че съм в Париж. Les années folles или лудите години, Париж като столица на изкуството, киното, музиката и литературата. После се появи подкастът, признавам си, че бягам и слушам, слушам и се смея, слушам и понякога отговарям, хората ме гледат като, че ли съм луда, не ми пука. Лили Гелева е човек, различен от човеците.

7. Казах вино и си изпълнявам обещанията. Три бара в Милано, които са препоръчани от Sara Porro , която е food and travel writer.

Cantine Isola , който се намира в China town в Милано. Автентично съкровище и мисля, че на ценителите на вино, ще им хареса много, а и на нас, обикновените хора, също.

Giacomo Arengario , сигурни сме, че цените са по-високи, но тази гледка заслужава всичко. Не, не мога да не отида следващия път, просто е толкова красиво. Искам да кажа, че през годините чувам всякакви мнения и впечталения на хората за Италия, но специално за Милано, обикновено се казва, че е разочароващ, няма какво да се види, научи, опита, което нали, няма смисъл да казвам, че е абсурдно. Италия никога не може да разочарова.

Camparino in Galleria , там се пие Negroni или Negroni sbagliato, за хората, които предпочитат не толкова силен алкохол, оригиналът е с джин, а по-леката версия с просеко, шегувам се, пие се каквото Ви харесва, но Negroni е също толкова популярен и харесван коктейл, както и Aperol Spritz, като най-хубавия съм пила в Милано, когато бях там за първи път, но съм чувала и че във Венеция не отстъпват по качеството на коктейла. Всъщност легендата е, че Negroni sbagliato е измислен в Bar Basso в Милано. Някой бил разменил местата на бутилките джин и просеко, и барманът (който бил и собственик) в бързината сложил просеко, вместо джин и така се “родил” новият вариант на негрони.

8. И понеже през юни месец е най-хубавият детски празник, имаме и книжки за пораснали момичета и момчета. За втора година като един своенравен родител, пренебрегвам задължителната литература от училище и позволявам друга, избрана от Никол, минала под зоркото ми око и преценка. Първият ни избор е “Бабата бандит”, а вторият ни “Среднощната тайфа”, и двете книги са на Дейвид Уолямс. Ако искате да откажете едно дете от четенето, то трябва да имате очаквания и изисквания към него като към възрастен (Хайде да бъдем честни. Колко хора от заобикалящите ни четат редовно и по много?) или да му купите книги със ситен шрифт. Тези са идеални, интересни истории, голям шрифт и малки картинки на някои страници. За Андрей няма какво да споделя, тъй като с него преминаваме през книгите купувани на сестра му, за тях даже имам видеа в IG 🙂

9. С малко зор, този месец може и да закръгля на 10 неща. Шегувам се, разбира се, ние тук не гоним бройка, а качество 😀 Време е за малко морски емоции и най-любимата ми Варна на света.

Varna Summer International Jazz festival ще се проведе от 29.07. до 01.08.2021г в Археологическия музей.

Пожелавам ни непрекъснато да мрънкаме, че е много топло, да се притесняваме само за това къде ще почиваме това лято и кой тест къде се признава, да се чудим между рокля или рокля, просеко или джин, планина или море, или и двете наведнъж. Пожелавам ни накрая на лятото да си казваме “Искам есен и почивка”.

До скоро и всичко с мярка, ИренеВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *