Спортът и аз

Спортът и аз

Нали винаги обичам да омаловажавам това, което правя, та така и със спорта. Не съм постигнала никакви резултати, не съм била състезател, не съм тренирала професионално, но ако има нещо, към което неизменно се връщам и е било част от мен от най-ранна детска възраст, то това е спортът. Започнах да плувам по 3 пъти седмично някъде от 2-ри клас и така до към 9-ти. В този период имах една неуспешна волейболна кариера, но пък много спомени за трите години на упорство. Също така зимата ходех на ски, може би 3-4 години. Към осми – девети клас се появи едно затишие откъм спорт, а три години по-късно се върнах към плуването и го съчетах с тенис на корт. Не знам колко плавно и естествено беше, но избрах да се пробвам в света на спорта и така се озовах учителски факултет с плуване в НСА. Последваха още 4 години на тренировки по минимум 3 пъти на ден, минаване през повечето основни спортове, лека атлетика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, хандбал, волейбол, баскетбол (няма да разказвам колко много не ме бива в спортовете с топка). След завършването имах отново една пауза от година-две и след пренасищане от работа в офис по 9 часа на ден се върнах към плуването. Абсолютно смятам, че за интроверт като мен това е най-добрият спорт.

И въпреки годините спорт и ген, в най-добра форма бях след раждането на Никол. Родих в началото на 28мата ми година и поставих началото на много труд, постоянство и последователност. Което съчетах и с много по-осъзнато и отговорно отношение към себе си. Всички сме чували, че когато човек стане на 30 (или ги приближи) започва да гледа на здравето си от друг ъгъл. Аз започнах да бъда изключително редовна в профилактичните прегледи и да се стремя освен тренировките, да пия много вода, да намаля приема на захари и тестени изделия. Никога не съм била на диета и никога не съм се ограничавала изцяло, освен един път, но тогава експериментирах за две седмици.

Мисля, че с годините на физическа активност, здрав и спокоен сън, прилична храна (никога в крайност), успях да изградя един добър имунитет и един щастлив дух в здраво тяло.

През годините съм опитвала различни хранителни добавки, витамини и протеини. В последните месеци съм се спряла на SupraVit Sambucus Nigra, която е функционална, хранителна добавка със силно концентриран натурален екстракт от черен бъз. Като SupraVit използва само плодове от австрийски черен бъз, от сорта “Haschberg”, който доказано има двойно повече антиоксиданти от тези в боровинките.

Пием го и двамата с Красимир, мога да споделя, че съм много доволна, а и SupraVit залагат на 5 основни принципа, които спазват.

  1. Патентован метод на екстракция. Технологията на екстракция и филтрация е механична, без наличието на алкохолни разтворители.
  2. Перфектно трио. Комбинацията от натурален екстракт от плодовете черен бъз, витамин C и цинк, доказано подсилва природните ползи на плодовете от черен бъз.
  3. 100% чисти съставки с проследим произход.
  4. Множество клинични проучвания, доказват ползите и ефекта на Sambucus Nigra Eldercraft върху човешкото здраве.
  5. Растителна капсула, което прави продукта подходящ за вегани и вегетарианци.

Да си призная съм впечатлена, изчетох доста информация, както и кратка история на лечебния плод, как и кога се появява, как се развива и какви са ползите за организма. Но съм приятно изненадана, че SupraVit наистина са се постарали да създадат чист продукт и са помислили дори и за капсулата. Смятам, че всички фирми трябва да се стремят към подорбяване на продуктите, които предлагат, целта им да е наистина един по-добър и достъпен живот за всички хора.

*Публикацията е в партньорство със SupraVit.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *