Места за хранене във Вечния град

Места за хранене във Вечния град

Бързам да споделя за различни места за хранене, които съм събирала, били са ми споделяни или случайно съм попаднала на тях в последните 7 години. Не, не си представяйте огромен списък, доста неща съм махнала или при повторна проверка съм сметнала за неуместни. Бързам, защото съм сигурна, че всички имат реален шанс за една лятна приказка и на всички вече им (ни) се иска да я сбъднем, което се оказва възможно.

В Инстаграм споделих подробно организацията покрай пътуването в Италия и запазих всички сторита в “Rome” (highlights) , като информацията е актуална към момента на пътуване.

Започвам с негова милост кафето и закуските. Не съм сигурна дали съм точния човек, тъй като пия предимно капучино, но половинката ми пие еспресо, така че в случая се допълваме и мнението ни би трябвало да е обективно.

Giselda Forno е нашият абсолютен фаворит. На 4 минути от хотела ни, то Giselda беше посещавана от нас всяка сутрин и всеки следобед. Цената на капучиното на място е 1.30 евро и е на самообслужване. Чудесни кроасани (особено този с крем пистакио. Успяхме да ги оцелим само една сутрин, но бяхме по-рано от обикновено, явно след 9 сутринта свършват) и pizza con mortadella, хлябът е тънък и в него е сложена мортаделата, може и да не се казва точно пица, но под това име го срещнахме във Forno Campo De’Fiori , където опитахме само това, тъй като не харесахме друго, като цяло търсихме Pizza bianca con figs and mozzarella.

Носи се слух, че най-хубавото кафе/капучино е във Faro Rome.

Къде без Roscioli Caffe , макар да имам леки подозрения, че рекламата е по-голяма от качеството, но все пак го слагам тук. Имат пекарна, ресторант и кафе-сладкарница.

Antico Caffe Greco , в края на Via Condotti и с гледка към испанските стъпала. Кафенето е от 1760 година, сервитьорите бяха като от филм, едва ли с моя конвърс ще се чувствам комфортно да седна, макар че на повечето хора не им прави впечатление, просто аз съм си такава 🙂 Еспресо=7 евро, за ориентир.

ZUM Tiramisu, за любителите на тирамису <3

Май неусетно преминах към сладките неща и затова ще включа сладоледа.

Otaleg е с няколко локации в града и много ни хареса. От сега да знаете бързо се топи и ако сте там по-скоро за снимката, няма да стане, но аз не бих го заменила, за която и да е снимка.

Fatamorgana gelato за съжаление беше затворен и на двете места, на които го търсихме, но все пак може да проверите.

Il Gelato di San Crispino , любимият сладолед на местните.

Caffe Ciampini , на линка може да прочетете отзивите за сладоледа им, мисля, че е достатъчно.

Завършвам с Pasticceria Regoli, моля някой да отиде и да изяде едно “bigne allo zabaione” заради мен и да ме споменава с добро. Ние така и не стигнахме. Хем 5 пълни дни, хем по 25 км на ден, хем списъкът изглежда невзрачен, обаче не се справихме.

Включват се два Roof Top Bar-a, не сме били, това е по-скоро за романтично преживяване, а ако след 25 км бяхме накарали детето ни да отиде и на бар, мисля че щеше да се откаже от нас.

Zuma, принципно е японски ресторант, но е и бар, страхотна гледка, задължително по залез и с резервация. Cielo Terrace , изглежда страхотно, абсолютно в италиански стил, само малка вметка, че цените на коктейлите започват около 20 евро за един и резервацията предполагам е задължителна също. Понякога е добре човек да бъде подготвен какво го очаква 🙂

Идва ред и на последната част. Ресторантите или места за бързо хапване. Знам, че стана много дълго и тромаво, но пък така цялата информация ще бъде събрана на едно, а и като се знам, ако оставя статията недовършена, едва ли скоро ще се организирам да го направя.

Trapizzino, има го на две места в града, много вкусно, бърз обяд със студена малка бира.

Mordi e vai, намира се на пазара в квартал Testaccio, не сме опитали сандвичите, но коментарите за тях са изключително добри.

Filetti di baccala , както казах, пържена риба, какво да ѝ сбъркаш. Беше много мазно и вкусно, завита в онази хартия от едно време, в която завиваха сиренето в магазина.

Пицарията, която беше далеч от нас и си признаваме, че ни домързя да отидем, но, вие може да не сте мързеливци като нас и да опитате това произведение на изкуството.

Ние пробвахме тази The story of Ivo in Trastevere и много ни хареса, особено след 4 часово обикаляне на 30 градуса. Някой от вас ми я препоръча в Инстаграм, след като се оплаках от първия ни неуспешен опит с храната. Много Ви благодаря, хора, бяхте толкова мили и изобщо сте най-яките.

Osteria da Forunata е по-скоро туристическо място, особено и след като в него беше Мери Бери от 24 kitchen, но получи много препоръки и от вас, така че печели да бъде включена.

Небезизвестният Da Enzo al 29. Няма да преувелича, ако кажа, че беше на 100 метра от хотела ни, но там без резервация шансовете не са нула, минус са и понеделник не работи.

Trattoria da Teo/, силно ми го препоръча Габи, за съжаление без резервация през уикенда е невъзможно.

Osteria da zi Umberto , La Tavernaccia и Trattoria Vecchia. И трите ресторанта са с висок рейтинг, и трите съм си записала през годините, и в трите не успяхме да отидем.

Няколко човека препоръчаха Grazia e Graziella.

А милата ми Веси се свърза с нейните римски хора и те предложиха Trattoria Sora Lella и Impicetta, където вечеряхме два пъти и всичко беше невероятно вкусно и прясно, единствен недостатък е, че и двете вечери се опитаха да ни надпишат сметката, първата успяха, но за втората им казахме и разбира се последва “Ooo, I am sorry”. Тук ще вметна един голям недостатък, за съжаление обслужването на повечето места е на много ниско ниво, да не говорим за нивото на английски.

Мисля, че успях да опиша основните и най-важни неща, надявам се във времето да мога да допълвам статията, също така се надявам да опитате някое от местата и да останете доволни. Няма да се отървете само с една статия, следващата ще бъде за усещанията, любовта към Рим и малко гледки.

Arrivederci, ragazzi, Irene~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *