Коледни подаръци

Коледни подаръци

Никога не съм правила блог пост относно подаръци, не само за Коледа, ами за каквото и да е. Интернет изобилства от такива, а и на хората вече им дотегна да им предлагаме непрекъснато какво могат да си купят. И въпреки всичко реших да събера няколко мои идеи, както материални, така и не толкова.

*Започвам с Гери, мисля, че всяка похвала за нея е повече от заслужена. Тук https://drawingsfrommom.net/shop/ можете да откриете всички ресурси, които предлага, като повечето са подходящи за деца 3-7 години. Ние имаме “Моята метеорологична станция” и децата ми определено я обожават. Има принтове за детски стаи, стикери, картички, “Живот в морето и океана” и още безброй красоти, направени с душа, сърце и две талантливи ръце. Това е принтът в детската стая, не е ли съвършен?

*Второ място заема благотворителната кауза на Ели , приходите от кукления театър ще бъдат дарени на 100% на Фондация “За нашите деца”. Никол е получавала кукла Синтия преди 3 или 4 години, която отново беше с кауза.

*Когато нямате точна идея какво харесва детето, книга винаги е добра идея, дори и да не обича да чете, то остава надеждата, че в бъдеще ще преоткрие това съкровище. За мен енциклопедия за животните, планетите, космоса, са чудесен вариант, ако има как да бъде включен и елементът за опазване на природата, то е перфектен подарък. Също така нареждам и поредицата за Хари Потър, несравнима и незаменима. По-големите момичета също така са “луди” на тема дневници и хубави тефтери 🙂

*Ако говорим за по-скъп вариант, то определено за мен остава Lego. Съжалявам, сигурно не отговарят на цената си (поне така твърди мъжът ми, а на него може да му се има вяра, все излиза прав накрая), но са толкова увлекателни и интересни, че не мога да спра да им се радвам. Друга прекрасна опция са дървените играчки, а най-романтичния си остава електрическо влакче, за съжаление не съм открила такова, което да ми грабне сърцето.

*За малките момчета не мога да кажа, моето иска кукла фея 😁

*Малко се отклоняваме от детските подаръци и се спираме на плетива. Ако отскочите до Brigi ще видите приказни шалове и шапки, за малки и големи.

*За никой не е тайна, че момичетата от Vinatge Summer Fashion са ми едни от най-любимите, да не кажа най ❤ При тях е ясно, дамите са преди всичко, дават времето си, силите и вдъхновението си, за да ни карат да се чувстваме красиви, самоуверени и въобще дават ни крила. Роклите им ни отвеждат на приключения, банските им ни карат да си купим стендъп падъл и да се носим с рошави коси по вълните, сутчърите им ни дават сила неуморно дагоним и прегръщаме малките си деца, пуловерите им са с нас на най-милите ни Коледни (и не само) моменти. Мога да не спирам, но ще трябва. Сами се убедете.

*Други любими хора и то не откъде да е, а от Варна. Vishna bag на вашето внимание. Тези дами са вълшебници, чантите им разказват истории, моделът им е истинска фея, изобщо могат всичко, което си пожелаете и както си го представяте, без компромис в качество и отношение.

Мисля, че това ми е достатъчно, една хубава рокля, една хубава чанта и ще покоря света или не толкова гръмко казано, то ще вървя из прашните улици в квартала с глуповата усмивка на лице 🙂

*Представям Neshtopravene . Ще се запитате какво е това и аз веднага ще Ви отговоря. Едни хубави хора отново творят с четирите си ръце (четири, защото са двама), реставрират стари мебели, такива, каквито носят спомени, обич, тъга, споделеност и живот. Мебели, които ни се струват вехти и грозни. Тези хора могат да направят чудеса и да дарят нещо повече от просто мебел.

Почти сме към края си, няма да досаждам още дълго.

*Вино! Разбира се, че вино, аз съм наполовина човек, ако виното не е съществена част от живота ми 😂 А това са Vino Orenda, малък семеен магазин, който се намира на Руски паметник, няма как да го подминете или изпуснете. Това семейство се грижи да ни предостави голямо разнообразие на най-добрите български сортове вина. Бутилка хубаво вино винаги е прекрасен подарък, за всеки, без значение дали го познавате добре или не, аз винаги бих се зарадвала. А също така имат и винени дегустации, за повече информация относоно тях, препоръчвам да ги питате директно, винаги ще се отзоват.

*Включвам и Pixiphotobook . Предлагам една година да заменим вълнените чорапи (наша семейна запазена марка за подаръци😂) с един календар или фото книга. Моите баби ще бъдат безкрайно щастливи да гледат внуците си цяла година, особено едната, която е на 450 км от нас. А и зад изработката на самата книга стои прекрасен човек, който се бори да прави нещо качествено и със сърце.

*Хубава книга, ваучер за книжарница, билети за театър, самолетни билети, почивка в България (който може да си позволи и в чужбина), вечеря на свещи вкъщи, диск с хубава музика (защо пренебрегнахме музиката в последните години?!?), грамофон (супер идейно, един за мен, моля), топъл обяд, топла вечеря, дрешки в някой дом за деца, неизползвани играчки и книжки за детската градина, подкрепена кауза (ако може да не е през Help karma, моля), една добра дума, един мил жест, една прегръдка, една смелост, едно позвъняване и въпрос “Как си?”, едно преглъщане на его и подаване на ръка пръв, една кутия бонбони на учителките в детската градина, личната лекарка и на госпожата в училище, защото… защото това са хора, които се грижат за децата ни всеки ден. Едно уважение, защото накрая остава добрата дума и здравето, всичко друго е суета и е преходно, знаем го и няма нищо лошо да се зарадваме на онези хубави обеци, когато знаем, че в душата си сме добри и правим най-доброто, на което сме способни.

От мен бъдете здрави, бъдете по-добри и бъдете благословени. Или иначе казано merry and bright!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *