Декември’23

Декември’23

Напоследък си мисля, че декември е толкова дълго чакан и желан, колкото август, а може би и малко повече. Всички сме обзети от коледно настроение (направо от ноември), искаме да купим най-хубавите подаръци на близките си, да ги опаковаме красиво, да украсим вкъщи, да заредим всички коледни филми от 90-та година до към 2005-та (те после горе-долу не стават), да посетим трите коледни базара в София, ако можем да отидем до Лондон или Виена, да минем през всички коледни партита събрани в точно 10 дни, да си подарим нещо на нас си заради успешната година, в която бяхме майки, съпруги, дъщери, сестри, работници, креативни, абе минахме през всичко и някак оцеляхме.

Моят опит сочи, че всичко може да мине плавно и без излишен стрес. Примерно още не съм била на коледен базар, а те почти затварят, но някак нямам FOMO, няма да стигна и до нито един европейски град, ама пък си планирам разни други неща, децата нямат идея какви подаръци искат от Дядо Коледа (смятайте колко се презадоволени), роднините получават бутилки вино и никой не се сърди, даже напротив, облекчени сме, че няма да бутаме някъде по шкафовете поредното нещо, което не ни трябва. За да не ставам многословна, с две думи караме го по-лежерно и не всичко на всяка цена. Отдавна съм се отказала от грандиозни планове от порядъка на „сега като дойдат почивните дни и ще приготвя 4 сладкиша и 6 яденета“, или ще прочетем всичко, което не сме успели през годината, или от сутрин до вечер ще играем настолни игри. Не е ли това времето от годината, в което да не вдигаме пак летвата твърде високо, а просто да оставим лампичките включени, да прегръщаме семейството си, да дремнем на обяд и изобщо да се оставим замалко без грандиозни планове за изпълнение.

След толкова дълъг увод, оставям няколко неща от декември в декември.

Estrella Marina– любим бранд за кърпи, одеала и плажно облекло. Отдавна съм им фен и имам няколко техни кърпи за плаж и освен, че като цветове са ненадминати, то и качеството им е страхотно. Наскоро се сдобихме и с одеалото, с което може хем да се завиете докато сте подвили крак с чаша чай на дивана или да го ползвате като покривало на легло, а и децата съвсем успешно си правят палатка от него в средата на хола. Абсолютно съвършенство и мисля, че са чудесен избор за подарък.

Polène bag – от мен за мен, за успешната година или по-скоро от чиста суета. Каквото и да е, чантата остава невероятна, дизайн, качество, цвят. Дойде прекрасно опакована в кутия и за минута не съжалявам, че я взех.

Баклава – не знам какви празници биха били, ако няма баклава. Да, знам, че всички сме на режим, има къде ли не по-модерни неща, а и да не забравяме прословутите коледни бисквити, меденки и така нататък. Но аз лично не мога да пренебрегна баклавата. Намерила съм една рецепта, която изглежда невероятно, а бонусът е, че е лесна и всички коментари под поста са, че се е получила от раз.

Kolbasarnitsata – е част от Rhombus brewery, ако не сте чували за тях, сега е времето да се запознаете. Семеен бизнес, който създава истински продукти. От истинско месо и без ситните букви на етикетите. Продуктите им са изключително качествени, вкусни и стоят прекрасно на снимка (може сами да се убедите в профила им). Всеки петък имат безплатна доставка за София, а вече доставят в цялата страна с куриер.

Толкова от мен за 2023-та с бюлетините. Надявам се, че Ви е било приятно и полезно. Понякога имам много за споделяне, друг път по-малко, но не ми се иска да запълвам бройки с празно съдържание. Декември се оказа по-работен, отколкото ми се искаше, но сега предлагам да сa починем и да се насладим на кратката почивка, защото от опит знаем, че свършва бързо и все не е достатъчно.

Последните години най-много обичам да пожелавам здраве, обич и спокойствие. Все си мисля, че здраве и обич са задължителните неща за щастлив живот, а спокойствието все ми се струва, че някак ни се изплъзва, а си е крайно важно, за да имаме първите две пожелания.

С обич, Ирена ~Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *