За един по-интелигентен свят

За един по-интелигентен свят

За миналата година съм дала около 500 лева за книги (включително и детски), което разбито на месеци изглежда поносимо, но погледнато като цяла сума докарва мъжа ми до сумтене. В края на годината си казах, че имам достатъчо свалени на киндъла, а и Читалнята е прекрасен вариант, който ползвам много често, въпреки това ще видите по-надолу купените (като 2 ги няма, дала съм ги на майка ми), не се справям с некупуването на книги и това си е. Исках да Ви споделя за моите любими съвременни автори, от които съм прочела всичко или почти всичко.

Започвам с може би най-любимият ми, а той е Харуки Мураками. Прочитайки първата книга от него, която бях проучила предварително, че по всеобщо мнение е и една от най-успешните му останах разочарована, дадох му втори шанс, и накрая завърших с прочетени почти всички.

Етгар Керет, няма как да не го харесваш, направо се влюбих от първите редове. Гледах и филма за него, който беше от Мастър ъф Арт, сега още повече го харесвам.

Амели Нотомб, смело казвам, че няма нещо, което да не съм прочела. Не помня сюжетите с подробности, но все още ги усещам.

Маргарет Мацантини, харесвам я по един различен начин, няма как да не четеш Мацантини и да не се развълнуваш.

И последно, но не последен в списъка ми е Казуо Ишигуро, и не защото е толкова възпитан и скормен, не защото е събрал толкова човещина в себе си, не защото е  носител на Нобеловата награда за 2017-та, а защото е необикновен.

Има и още много: Мишел Уелбек, Фредрик Бегбеде, Зейди Смит и още много други.

 Ще разкажа и за българските автори, за съвременниците и за класиците, за поезията, за литературата, за тази…обич.

С всяка година София става все по-хубава европейска столица, или поне на културата, има толкова голям избор от културни мероприятия, че дори и да няма деца човек трудно би смогнал на всичките.

Лятото е период, в който няма голям избор, ако изобщо и има такъв откъм постановки, затова пък остават отворени галериите (карта на по-изветсните галерии може да вземете безплатно от Chucky’s кафе) и разходки както в града, а още по-добре извън него, въпреки че е много трудно да се намерят хубави и непопулярни места в близост до София, нещо от рода на „дай едно, най-хубавото и най-евтиното“, все пак, ако на някой съм му свръх симпатична, знае такова място и иска да ми го каже, няма да му се разсърдя. Та аз ще си бутам количката или ще бягам след децата, но тази година ще взема мерки срещу луничките, които ми се появяват от слънцето и ако на 10 години четейки „Пипи дългото чорапче“ ми се струваха много екзотични, сега съм на мнение, че ако мога да ги избегна би било прекрасно. Затова тествах слънцезащитния крем на Eucerin – Photoaging Control , който е за лице, повече от месец и мога да кажа, че кожата ми се чувства чудесно.

Бях пуснала едно…ще го нарека „запитване“ относно повече споделяне на тема културни мероприятия (театър, кино, изложби, галерии, книги и всичко, което Ви се струва интересно и полезно), ще се опитвам периодично да споделям своя опит в социалните мрежи, много ще се радвам, ако и вие го правите, коментирайте, пращайте ми съобщения, както и под каквато форма Ви е приятно.

За един по-интелигентен свят <3

*Този пост се осъществява с любезното съдействие на EucerinВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *