March’23

March’23

Mazillo е голямото ми откритие този месец. Нямам нужда от безброй шишенца и тубички с крем, имам нужда по едно за всяка стъпка от почистване до хидратиране (айде добре, и от малко anti agе или против някое и друго пигментно петно). Мазило е български бранд със 100% натурални съставки и никога не съм чувствала кожата си толкова чиста и хубава. Имам измиващото олио и тоника.

An Astrological Guide For Broken Hearts – ако Ви се гледа нещо супер разтоварващо и неангажиращо, то това е. По Netflix е този крайно приятен италиански мини сериал.

https://www.instagram.com/p/CW20i97qvjf/

ZLATNAporcelain – е отново български бранд за ръчно правени порцеланови съкровища. Имат много интересни и нестандартни неща, а също и нивото на обслужване е страхотно.

Не знам дали е на място, но някак така ми дойде и тук ще вмъкна малко личен опит около обзавеждането на жилище. Живеем във времена, в които има всичко, има невероятен избор, може да подкрепяме български творци (и не само) и после дълго да се радваме на вещите създадени с внимание и качество. И на мен много ми се иска да имам всички тези изящества, от свещници и вази до италиански съвършени легла и кубински плочки. Но за съжаление (или не) не разполагам с неограничени възможности и трябва да избирам в кое да инвестирам повече, кое мога да заменя с нещо бюджетно, а дори купувам разни неща и от Алиекспрес (да не дава Господ). И в някои моменти съм изпитвала едно леко неудобство, че сега хората ще видят в социалните мрежи и ще си кажат „Ето я значи тази Ирена. Ужким много знае, но не подкрепя винаги българското и sustainable продуктите.“ И съм убедена, че доста хора са изпитвали това леко притеснение заради някак отново наложените стандарти в мрежите. Хора, всички сме хора и тук с пълна сила важи „всеки сам си преценя“, и е абсолютно в реда на нещата да нямаме възможност или да не ни се иска да дадем 300 лева за поднос, това не ни прави нехаресващи, неоценяващи или неподкрепящи, а доказва, че всички знаем за живота на другите точно колкото една точка. Не изпитвайте неудобство да харчите собствените си пари за каквото и както Вие искате. А аз винаги, когато мога бих избрала българското и за възможностите си мисля, че го правя доста често.

Мога да подплатя и с личен пример, както например си взех хубава ръчно правена ваза от Zlatna, но си купих чинии на намаление за по 5 лева. Купихме си стандартна кухня, не по поръчка и с бюджетен плот вместо камък, но пък си взехме висок клас уреди. Лампите ни също са бюджетни, но пък имаме страхотен диван, а столовете и масата ни са от Jysk на промоция, но си пасват супер с всички цветове и с интериора в стаята. Всички смесители и душ са ни от Али-то, избрахме среден клас ламинат, отложихме купуването на сносна кола, но пък ще погасим немалка част от кредита ни и ще можем да пътуваме няколко скромни пъти в Европа 🙂 И така, приоритети, различни хора, различни възможности, различни желания, но всеки с правото си. И последно отклонение, но моля Ви не казвайте на хората неща от сорта на „че какво му е специалното на дивана (примерно), ти си луда да дадеш такива пари за…, че то нашето е по-стар модел и има същите функции…“ и така до безкрай. На никой не му се слуша как се е прецакал или, че нещата му не са достатъчно ок по стандартите на някой друг. Малко повече слушане и малко по-малко коментари, някак облекчаващо е, дори и самите коментатори накрая се чувстват добре. И аз съм правила грешката да давам неуместни и непоискани мнения, и след тези моменти съм се чувствала възможно най-глупаво, но пък с времето и с малко повече мислене ги сведох до нула.

Какво ощe? Има София Филм Фест до 31-ви март, както и част от филмите може да се гледат пo Neterra, със сигурност ще гледам Шампанско и Двете страни на острието . Снимахме се в пространството на Ourhood и беше много приятно. Опитвам се всяка година да си направим няколко снимки на рождените дни на децата и да оставя няколко думи в блога, от сърце, някой ден ще са ми най-милият спомен ❤

Това е от мен, хора. Март беше (още малко остава) натоварен, много работа, много рождени дни, много ремонт, много планове и вече нямам търпение да става топло и да ги вадя тези рокли и къси панталонки.

Нека да е пролет и коктейли навън. See you in April 🙂

IrenaВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *