На къмпинг с деца

На къмпинг с деца

За първи път сме на къмпинг и мисля, че е едно от най-добрите решения, които сме вземали някога, особено с деца.

Къмпинг Арменистис се намира между Вурвуру и Сарти на средния ръкав Ситония. Кристално чиста вода, голям плаж, едър пясък(най-големият и единствен недостатък). В къмпинга има заведение, чиито цени са поносими и готвят прилично, има магазин, в който има всичко необходимо, от плодове и зеленчуци до барбекюта и въглища за тях.

Ние си запазихме каравана на първа линия, страхотен късмет, съседите ни по каравана споделиха, че са си запазили още през миналия декември и пак не е имало на първа линия, което означава, че обикновено някой да си “хване” каравана (дори и с гледка към морето) е почти невъзможно, освен, ако не е супер организиран и готов да запази месеци преди това. Караваните с гледка към морето са общо 24 и се намират в по-отдалечен район от заведенията, което за нас беше идеално. Във всяка каравана има тоалетна, климатик, едно двуетажно легло, което е за малки деца, за над 10 годишни едва ли е удобно и една спалня, на която трудно ще се поберат двама възрастни и бебе или малко дете, поне на нас ни се стори невъзможно, вътре е малко тясно, но реално влизахме само, за да спим. Отвън има мивка и газов котлон, доста беше удобно, взимахме си риба от пристанищната част на Ормос Панагиас, което се намира преди Вурвуру и на 24км от Арменистис, като пътят е осеян с доста завои. Рибата е уловена сутринта, има две сергии и мисля, че по-прясна риба не съм яла, много ни хареса рибата меч, бакалярото и скаридите. Може да си вземете риба също от рибарските магазини в Сарти, ако се разхождате там, по-близо е до Арменситис и си е малък курортен град.

Багажът, този свещен багаж, всеки път си казвам “Край! Няма да товарим като луди” и накрая никога не се случва. Освен хладилна чанта с някакви основни неща, които си донесохме, то имах чанта пълна с вино, играчки за плаж, чиниите от вкъщи, тиган, тенджера, чаши за кафе, чаши за вино, чаши за джин, кафе машина, възглавници за столовете, покривка, лампички и още куп неща. Идеята беше да ни бъде уютно и приятно, Ани от https://vintagesummerfashion.com/produkt-kategoriya/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8/ ми помогна с някои идеи и взехме няколко от съседите по каравана. Другата година ще си вземем столове тип шезлонг за плажа и стендъп падъл (направо съм полудяла по него) и декоративни завеси за външната част на караваната. С две думи трябва си подготовка и организация, ама пък после е толкова хубаво и приятно.

Има и camp tents , които изглеждаха много добре, по-широки и с навес над самите тенти, но за съжаление нямат климатик и се чува как хората хъркат от съседните, ако имате проблеми с шума като мен, едва ли е най-добрият избор, а и липсата на климатик трябва да се обмисли добре, тъй като на обед става непоносимо топло.

Най-хубавото от всичко беше, че през цялото време сме на плажа, след като разтоварихме и оправихме, не сме преместили и носили една хавлия дори, няма го момента на товарене, прибиране на обед в жегата, после пак, вечер прибиране, оправяне отново и тръгване по заведения. Пълна почивка, само по бански, тениска, джапанки и къси панталонки, на обед хамак под единственото дърво, с което разполагат само караваните на първа линия, децата сами се къпеха на душа, влизаха вътре и заспиваха, после стават, грабват нещо за ядене и са на плажа, абсолютен рай, не ми се искаше да мърдаме от там. Eдин ден се разходихме до Portokali beach, плажът е доста къменист, но много живописен. С малки деца не е подходящо място, но за възрастни е очарователен.

С две думи много, ама много ни хареса, хареса ни свободата, изгревите и залезите, хареса ни да чуваме нощем шума от вълните, хареса ни духа на мястото. Не е лукс, нито звезден хотел с ол инклузив, ако търсите такава почивка определено не отговаря на това, трябва да си купите рибата, да си измиете чиниите, да нарежете доматите, да сипете студеното просеко в чашите, които сте си донесли, да изметете пясъка в караваната, но някак нищо не тежи, даже напротив, както Красимир каза “Иии, ти как така един път не измърмори за чиниите?!”, и прав е, дори не се сетих, че мога да мърморя или недоволствам. Общият ни съвет реши, че точно това сме търсили и в следващите 3-4 години за нас е най-добрият избор.

*За да не заблудя някой, а и себе си включително, искам да спомена, че поради ковид и динамичната ситуация, къмпингът беше много спокоен, имаше много свободни места за настаняване. Хора споделиха, че през уикенда плажът е пълен, освен къмпингуващите идват и хора от Солун и е пълно, също така са организирали партита в заведенията, които сега липсват. Друг фактор, който не искам да пренебрегвам е късметът със съседите по каравани, никога не се знае кой може да ти се падне, малко като с киндър яйце е 😀

*Няма никакви камъни по плажа или във водата, както и няма опасност от морски таралежи. Като пристигнахме и изпуснахме Андрей по пясъка, заради това, че е по-едър и беше горещо му се прежулиха ходилата, уви, не намерихме обувки за плаж, които да му купим, но цялата драма мина след точно един ден.

*Резервацията си направихме изцяло онлайн, като първо пуснах свободен текст със запитване за дати, след това попълних резервационната форма и след потвърждение от тяхна страна, платих 30% от сумата с дебитна карта. Отнема им няколко дни да отговорят, но ще го направят.

Това е от нас и нашата Гърция във времена на несигурност. Сега предстои Варна и ще ѝ се радваме също толкова много. Прекрасно лято за всички ни <3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *