Коледни емоции

Коледни емоции

 Цяла година се представяхме добре от здравна страна и накрая успя да ни „събори“ вируса. За съжаление завършихме Бургас болни и с температура, но пък заредени от прекрасното море през декември. Дойде и лекуването вкъщи и съответно уплътняване на времето, ако съм само аз е ясно, че няма да стана от леглото и да пусна книгата, но с Николчето е малко по-занимателно, не мога да я оставя на филмчета от сутринта до вечерта и от неволя направихме малко десерти. Напоследък съм много изморена и изтощена, не ми остава време за нищо, направо не си представям с две какво ще бъде (вече започвам да се притеснявам), опитвам се да“крада“ време от всичко и особено от готвенето, та сладкишите са възможно най-прости и сигурни. 

Този крем си е чиста импровизация:

500 гр. маскарпоне (една голяма опаковка)

1 малка опаковка заквасена сметана

1 чаена чаша пудра захар

2 жълтъка

Всичко се разбърква и се слага по чашите или купичките, може да се украси по избор, много върви с леко кисел плод(къпини, касис, мандарини), тъй като самия крем е доста сладък, а може да коригирате пудрата захар, въпрос на предпочитания. Отгоре сложих касис и филирани бадеми (които изобщо не се оценяват в нашия дом, но аз упорито продължавам да ги слагам).

Няколко интересни и разнообразни идеи по празниците:

– Ако сте любители на балета може да гледате Лешникотрошачката

– Новият моноспектакъл на Мариус Куркински- Черното пиле

– Stand up comedy – ме изненада приятно. Не е свръх преживяване, но е разнообразно, различно и има доста забавни моменти от ежедневието

– Може да пробвате някой италиански ресторант с приятелки (както ще направя аз в неделя, признавам си ще ям пица на корем и десерт накрая)

– Има панаир на книгата в НДК до неделя вкл.

-Фотографска изложба Мост към Кристо

За барове и дискотеки(особено) не мога да се включа по обективни причини, тази година не ми е от силните в тази област.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *