Тя на 10

Тя на 10

Малкото ми къдраво топче, неусетно стана голямо момиче с две цифри в годините. Завинаги ще остане най-голямото ми щастие на света, завинаги ще остане най-доброто, будно, самостоятелно, съобразително, кротко и умно дете, което познавам. Завинаги ще издавам онзи звук „оооо“, когато разглеждам стари снимки, завинаги ще искам да я смачквам от прегръдки и целувки, макар да носи същия номер обувки като моя и да си говорим вече за дезедоранти. Толкова ми е интересна, толкова много обичам да прекарвам времето си с нея, толкова много искам да откриваме заедно света, на толкова много неща искам да я науча. Може би най-важното е как да се радва на живота, да цени всеки миг и да не губи време в съмнения, отчаяние или сплетни.

Замислям се колко много се променят грижите, отношението и игрите с децата, колко бързо преминават от една фаза в друга, как преди си следял да са изкъпани, нахранени, да са сдъвкали витамините, да нямат сополи, да се изакат и да прочетем книжка. Сега гледам при всеки момент, в който споделя от взаимоотношенията с приятели и съученици, да дам пример от моя живот, да си поговорим, да затвърдим моралните ценности, да се подготвим за израстването. Да, говоря в множествено число за мен и детето ми, за първи път. За първи път, защото се нуждая от същите уроци като нея, имам нужда да споделяме и да свикна с мисълта, че нещата се случват плавно и в точното време, и най-важното, че искам да бъда част от този процес, да участвам, доколкото е възможно и доколкото самата тя ми позволи.

И така, готова или не, искам или не, независимо през какви вътрешни терзания и носталгия минавам, с цялото си сърце знам, че създадохме едно невероятно човешко същество, и не само го създадохме в биологичен аспект, а го създадохме като човек. И да Ви кажа, гордея се и не си задавам въпроса „Аз добра майка ли съм?“. Може би има доста неща, които можех да направя по-добре, но не смятам да се връщам назад, смятам да стоя зад нея и да давам всичко, на което съм способна, всеки ден.

За себе си мога да кажа със сигурност, че майчината обич е най-силното и велико чувство, което съм изпитвала!

Обичайте децата си и им го казвайте. С обич, мама ❤Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *